VIDEO. Romelu Lukaku rondt kaap van 20 doelpunten, maar komt met AS Roma niet verder dan gelijkspel tegen Juventus

© AFP

Romelu Lukaku heeft zijn rekening weer geopend voor AS Roma. De Rode Duivel stond voor de tweede keer na zijn blessure in de basis bij de Romeinen. In de wedstrijd tegen Juventus, die eindigde op 1-1, opende hij na een kwartier de score.

Maarten Vanhoof

Na een rommelige fase in de zestien kwam de bal bij Lukaku terecht. Die had het leer maar in een halfleeg doel te trappen. AS Roma op voorsprong dankzij het twaalfde competitiedoelpunt van ‘Big Rom’. Over alle competities heen zit de Belgische spits al aan 20 goals. Het is ook zijn 300ste (!) treffer in clubverband.

Na een halfuur spelen kwam Juventus weer op gelijke hoogte. Bremer torende boven alles en iedereen uit en buffelde de gelijkmaker voorbij Mile Svilar knap in doel. De 1-1 was ook de ruststand. En daarmee mocht vooral de Oude Dame tevreden zijn, want het meeste initiatief kwam van de Romeinen.

In de tweede helft hadden beide ploegen nog wel kansen, maar gescoord werd er niet meer. Al kwam AS Roma nog wel het dichtst bij de overwinning, maar Tammy Abraham besloot in de blessuretijd op Juve-doelman Wojciech Szczęsny. De Engelse spits was na 68 minuten spelen Romelu Lukaku komen aflossen.

© REUTERS

Met het gelijkspel schiet vooral Roma niet veel op. De ploeg van Daniele De Rossi blijft op vier punten hangen van Bologna, dat op de vierde plaats prijkt in de Serie A. Juventus staat derde met zes punten meer dan de Romeinen.