MULTILIVE BUITENLANDS VOETBAL. Arsenal beloont zichzelf net voor rust met penaltydoelpunt, Thibaut Courtois maakt officieel wederoptreden bij Real Madrid

Het einde van het voetbalseizoen nadert met rasse schreden en in het buitenland moeten nog verschillende kampioenen gekroond worden. Onze voetbalredactie volgt de wedstrijden op de voet en legt de focus op de Belgen in het buitenland. Mis hier niets van alle actie.

Opstelling Bayern Munchen

Dit elftal moet de tweede plaats in de Bundesliga veilig stellen voor de 'Rekordmeister'. Om 15u30 wordt de partij op bezoek bij VFB Stuttgart op gang getrapt.
Raya voorkomt gelijkmaker

Plots is daar Bournemouth bij het begin van de tweede helft. Salenke zet zich door in de grote rechthoek, maar met een beenveeg voorkomt doelman Raya de gelijkmaker. Arsenal leidt na een klein uur voetballen nog steeds met het kleinste verschil.
Ipswich verdubbelt de voorsprong

Kort na rust klimt Ipswich via Hutchinson naar een geruststellende(?) 2-0 voorsprong tegen Huddersfield. Een terugkeer op het hoogste niveau lijkt de bekroning te gaan worden van de wonderbaarlijke opmars onder leiding van de jonge coach Kieran McKenna.
Marnix Taes
Thibaut Courtois maakt officieel wederoptreden bij Real Madrid
Stand van zaken Championship

Het is rusten geblazen in de Championship. Ipswich lijkt op weg naar de Premier League. Voor Huddersfield en Birmingham ziet het er minder goed uit. Zij moeten op dit moment, naast het reeds veroordeelde Rotherham, vrezen voor degradatie.
Saka zet Gunners op voorsprong!

Saka zet Arsenal in het zicht van de rust op voorsprong. Hij blijft ijzig kalm en laat Travers geen schijn van kans vanop elfmeter. De Gunners leiden met 1-0 tegen Bournemouth en blijven op die manier druk zetten op Manchester City. De ploeg van Kevin De Bruyne neemt het later vandaag op tegen Wolverhampton.
Strafschop Arsenal

Havertz zoekt het contact met de doelman in de grote rechthoek. De scheidsrechter wijst naar de stip, maar het is wachten op bevestiging van de VAR.
Ipswich Town klimt op voorsprong

The Tractor Boys lijken op weg naar promotie. Burns heeft de thuisploeg op 1-0 gebracht tegen Huddersfield. Enige concurrent Leeds United staat ondertussen met 1-2 in het krijt tegen Southampton.
Ipswich op weg naar Premier League?!

In de Championship krijgen we vandaag de ontknoping op de slotspeeldag. Leicester is al zeker van de titel, maar voor de tweede plaats gaat het nog tussen Ipswich Town en Leeds United. Ipswich heeft voorlopig een bonus van drie punten op Leeds en heeft dus genoeg aan een punt om zeker te zijn van rechtstreekse promotie.
Belegering Arsenal

De thuisploeg drukt Bournemouth met de rug tegen het eigen doel, maar komt voorlopig niet tot scoren. De Ierse doelman Travers is voorlopig de uitblinker bij de bezoekers.
Marnix Taes
Leandro Trossard opnieuw in de basis bij Arsenal

Net zoals vorige week in de Londense derby tegen Tottenham (2-3-zege) start Leandro Trossard opnieuw in de basis bij Arsenal. De Gunners gaan zaterdagmiddag (13u30) tegen Bournemouth op zoek naar hun vierde opeenvolgende competitiezege en proberen zo Manchester City op veilige afstand te houden. De Cityzens komen vier uur later in actie in het Etihad Stadium tegen Wolverhampton.
Marnix Taes
Wordt het vandaag de grote dag voor Thibaut Courtois?
Guy Van Den Langenbergh

Kaminski houdt Luton op een gelijkspel, puntje levert weinig op

Luton blijft in acuut degradatiegevaar. De club van Albert Sambi Lokonga en Thomas Kaminski kwam voor eigen volk niet verder dan een gelijkspel tegen Everton: 1-1. Dominic Calvert-Lewin bracht de bezoekers vanop de stip op voorsprong, Adebayo zorgde tien minuten later voor de gelijkmaker na een assist van Sambi Lokonga. In de tweede helft ging Luton weliswaar op zoek naar de zege maar het had toch een alerte Kaminski nodig om een puntje veilig te stellen, al kwam de thuisploeg in blessuretijd nog dicht bij de winnende treffer. Met dit gelijkspel komt Luton op gelijke hoogte van Nottingham Forest dat een gewonnen wedstrijd meer telt en morgen nog aan de bak mag tegen het zo goed als veroordeelde Sheffield.

Bologna blijft steken op troosteloos gelijkspel op Torino,  Saelemaekers vervangen

Bloedeloze pot voetbal in Turijn tussen Torino en Bologna. De seizoensrevelatie kwam amper aan kansen en verdiende de zege niet. Bologna blijft vierde maar biedt de concurrenten om een plaats in de Champions League wel de mogelijkheid om dichterbij te sluipen. Alexis Saelemaekers stond in de basis maar werd in de loop van de tweede helft naar de kant gehaald.

Leipzig blijft steken op vierde plaats na gelijkspel

In de Bundesliga blijft RB Leipzig steken op een vierde plaats na een gelijkspel op het veld van Hoffenheim. Sesko bracht de bezoekers op voorsprong maar Kramaric scoorde in de slotminuut de verdiende gelijkmaker. Xavi Simons pakte twee keer geel, Lois Openda werd in de loop van de tweede helft vervangen. RB Leipzig blijft zo vierde in het klassement.