MULTILIVE BUITENLANDS VOETBAL. Loepzuivere hattrick voor Cristiano Ronaldo, Johan Bakayoko start in de basis in titelmatch PSV

Het einde van het voetbalseizoen nadert met rasse schreden en in het buitenland moeten nog verschillende kampioenen gekroond worden. Onze voetbalredactie volgt de wedstrijden op de voet en legt de focus op de Belgen in het buitenland. Mis hier niets van alle actie.

Cristiano Ronaldo pakt uit met loepzuivere hattrick

Dat Cristiano Ronaldo zijn neusje voor doelpunten nog altijd niet verloren heeft, blijkt al een heel seizoen en zaterdagavond in het bijzonder. De 39-jarige Portugees was op de dertigste speeldag van de Saudi Pro League opnieuw goed voor een hattrick tegen Al Wehda, zijn derde al op een dikke maand tijd.

Dit keer werd het zelfs een loepzuivere, want CR7 scoorde achtereenvolgens met rechts, met het hoofd en met links. Al-Nassr won uiteindelijk met 6-0 na goals van Otavio, Sadio Mane en Mohammed Al Fatil en verstevigt zo zijn tweede plaats in de Saoedische hoogste klasse. Met nog vier speeldagen te gaan tellen Ronaldo en co. wel nog altijd negen punten minder dan leider Al Hilal, dat maandagavond nog de topper speelt tegen het nummer drie Al Ahli.
Marnix Taes
Bij winst of gelijkspel tegen Sparta Rotterdam is PSV kampioen
Raf Hermans
Carrasco scoort voor Al-Shabab

In de Saudi Pro League heeft Al-Shabab, de ploeg van Yannick Carrasco, met 2-0 gewonnen van Al-Raed. Onze landgenoot scoorde de 2-0 in minuut 81. Carlos (56.) maakte eerder de 1-0. Al-Shabab staat nu zesde met 41 punten uit 30 wedstrijden.
Raf Hermans
Samsunspor en Raman kloppen Trabzonspor en Meunier

Op de 35e speeldag van de Turkse Süper Lig heeft het Samsunspor van Benito Raman in eigen stadion met 3-1 gewonnen van Trabzonspor en Thomas Meunier. Beide Belgen verschenen aan de aftrap.

Taylan Antalyalı (14.) opende na iets minder dan een kwartier de score vanop de stip. Marius Mouandilmadji (28.) diepte de score uit, waarna Enis Bardhi (32.) de aansluitingstreffer in doel verwerkte. Een owngoal van Joaquin Fernandez (36.) zorgde voor een 3-1 ruststand, die meteen ook de eindstand was. Raman werd na 67 minuten vervangen door ex-Antwerpspeler Arbnor Muja. Meunier speelde de hele match.

Samsunspor staat nu op de twaalfde plaats in de stand met 42 punten uit 35 wedstrijden. Trabzonspor heeft 58 punten uit 35 wedstrijden en staat derde. Leider Galatasaray en eerste achtervolger Fenerbahçe hebben liefst 35 en 31 punten meer dan Trabzonspor en strijden om de titel.
Maxime Caeyman
Brest en Nantes spelen gelijk
In de wedstrijd tussen Brest en Nantes is er geen winnaar uit de bus gekomen. Dat is vooral slecht nieuws voor Brest, want Lille kan mits een zege tegen Lyon op maandag over hen naar de derde plaats springen. Nantes staat veertiende.
Atlético wint met het kleinste verschil
Ook op Mallorca, waar Atlético Madrid speelt, is er geen doelpunt meer gevallen in de tweede helft. Atlético wint zo met 0-1. Axel Witsel speelde heel de wedstrijd, Arthur Vermeeren bleef negentig minuten op de bank.
Sassuolo wint want Inter
Inter Milan heeft in de tweede helft de scheve situatie niet meer kunnen rechtzetten en gaat met 1-0 onderuit op het veld van Sassuolo. Veel maakt het niet uit, want de landstitel voor Inter is al even binnen.
Jonas Van Duyse
De bal rolt weer in Italië

Sassoulo zal er alles aan proberen doen om de voorsprong te behouden in deze tweede helft tegen kampioen Inter.
Rusten geblazen

Witsel en Atlético gaan de pauze in met een 0-1 voorsprong door het fraaie vroege doelpunt van jong talent Riquelme. In Frankrijk, bij de wedstrijd Brest-Nantes, werd er nog niet gescoord: 0-0.
Rust in Sassuolo-Inter: 1-0

Op slag van rust schiet Martinez het leer tegen de netten, maar lang duurt het vieren niet. De VAR keurt het doelpunt af wegens buitenspel. Zo gaan beide partijen ook meteen de kleedkamer in en staat het 1-0 voor Sassuolo door een goal van Laurienté.
Stand van zaken

Sassuolo staat nog steeds aan de leiding tegen kampioen Inter door een goal van Laurienté. Ook Atlético heeft een voorsprong in Mallorca door een vroege goal van Riquelme en bij Brest-Nantes werd er nog niet gescoord.
Inter op achterstand

De pas gekroonde kampioen moet nog voor het half uur een doelpunt incasseren. Fransman Laurienté bezorgt Sassuolo de voorsprong op aangeven van Josh Doig: 1-0.
Perfecte start

Na slechts vijf minuten staan de Madrilenen al op voorsprong in Mallorca. Het is Riquelme die de 0-1 knap tegen de netten jaagt.
De bal rolt

Het eerste fluitsignaal klinkt in Mallorca-Atlético Madrid en Brest-Nantes.
Einde in Metz

Theate en Rennes nemen in extremis de drie punten mee naar huis. In de bijgevoegde tijd zorgt Kalimuendo voor de genadeklap en maakt hij het 2-3.